Invalid slider ID or alias.

Vad är Gotland Hiking Week

Vandra på Gotland tillsammans med våra duktiga guider! Ön har 800 km kust och vi gotlänningar älskar att vandra längs med havet där vi har kultur och natur så nära. Små fiskelägen, raukfält, skogar, stränder, höga klippor och vindpinade tallar.

Under både våren och hösten kommer vi att vandra tillsammans med duktiga naturguider på olika delar av Gotland, där dagsetapperna varierar mellan 10-20km, ibland med längre och kortare alternativ. Vi planerar turerna efter väder och om det blåser kan vi vandra med vinden i ryggen eller i skogen. Vi kommer att utforska olika naturtyper, men fokus ligger på Gotlands fantastiska kust.

Med boende i Visby, vandringar längs med kusten och god mat från lokala råvaror så får du det bästa Gotland kan erbjuda. 

Du reser enkelt till Gotland antingen med Destination Gotlands färja från Nynäshamn eller Oskarshamn – resan tar ca 3h. För dig som föredrar att flyga, finns det möjlighet att resa från både Arlanda och Bromma med SAS, Norwegian eller BRA

Kontakta oss redan idag för mer information och bokning

Våren

Magiskt ljus och spirande grönska

Våren på Gotland är verkligen annorlunda. Den kalk-rika marken ihop med den nästan illgröna nyutslagna grönskan ger ett speciellt ljus som många konstnärer söker sig hit för. Det magiska ljuset och den stora variationen av blommor och insekter som yrvakna tittar fram från vinterdvalan gör våren speciell här.

Örnpopulationen har vuxit sig stark på ön sedan nedgången under sextio- och sjuttiotalet, har vi tur ser vi en på nära håll! Inte att förglömma alla återvändande flyttfåglar som hittar hit till ön mitt i Östersjön.

Hösten

Vackra höstfärger, klar luft och tryffel

Värmen från Östersjöns vatten dröjer sig kvar på hösten och skapar en särskild stämmning i naturen. Fåglarna börjar sin flytt, men nu bjuder naturen ur sitt skafferi. Här finns svampar och bär och mest känt ät den gotländska borgognetryffeln. Vi skall vara med och söka tryffel och sen äta denna delikatess förstås. Laxöring, torsk och flundra finns i havet. Höstvandringens luncher och middagar skapas av gotländska råvaror.

Bilder från våra turer

Endagspass
1 050,00 SEK

Guidad vandring

Förmiddagsfika

Lunch

Transporter

Boende bokas separat

Boka nu
Tvådagarspass
1 950,00 SEK

Två valfria guidade vandringsdagar

Förmiddagsfika

Luncher

Transporter

Boende bokas separat

Boka nu
Hela programmet hösten
5 200,00 SEK

Fyra guidade vandringsdagar – Två heldagar och två halvdagar

Förmiddagsfika och luncher alla dagarna

Två middagar

Transporter

Boende bokas separat

Boka nu
Hela programmet våren
6 800,00 SEK

Fyra guidade vandringsdagar

Förmiddagsfika och luncher alla dagarna

Tre middagar

Transporter

Boende bokas separat

Boka nu